ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΟΥΡΛΟΥ

ΥΛΙΚΑ

  • 4 μελιτζάνες
  • 4 κολοκύθια
  • 4 πατάτες
  • 1 ντομάτα (προαιρετικό)
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 100-150ml νερό
  • 1 δαφνόφυλλο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1/2 κουτ. γλυκού κόκκινο πιπέρι (θα βγεί πικάντικό αν θέλετε βάλετε λιγότερο ή καθόλου)
  • 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα καυτερή (θα βγεί πικάντικό αν θέλετε βάλετε λιγότερο ή καθόλου)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Κόβουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
  • Πλένουμε  τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια τα κόβουμε σε ροδέλα ή κύβους.
  • Καθαρίζουμε, πλένουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στα 4.
  • Σε μπολ βάζουμε όλα τα λαχανικά μας, εκτός τα κρεμμύδια, με νερό 20 λεπτά. Μετά τα 20 λεπτά τα σουρώνουμε ( αν θέλουμε δεν τα αφήνουμε σε νερό και προχωράμε στην εκτέλεση της συνταγής)
  • Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει βάζουμε το σκόρδο λιωμένο με την πρέσα σκόρδου τα αφήνουμε 1 λεπτό. Βάζουμε  όλα τα λαχανικά μας τα ανακατεύουμε για 5 λεπτά ρίχνω δάφνη, πιπέρι μαύρο και κόκκινο, πάπρικα, ντομάτα και το πελτέ που τον έχω αραιώσει μέσα στο νερό. Τα αφήνουμε να μαλακώσουν οι πατάτες, τα κολοκύθια και να χυλώσει η σάλτσα μας  για 20 με 40 λεπτά.
  • Σερβίρουμε μαζί με ψωμί και ξινομυζήθρα  ή φέτα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

  • Αν το μαγειρέψετε στη χύτρα ταχύτητας θα χρειαστείτε 20 λεπτά και 100ml νερό, αν τα βάλετε στην κατσαρόλα ίσως χρειαστείτε άλλα 50ml  για 25 με 35 λεπτά ενώ σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία ίσως χρειαστείτε μέχρι 40 λεπτά να γίνει το φαγητό σας.
  • Αν τα λαχανικά σας είναι έτοιμα ενώ η σάλτσα δεν είναι χυλωμένη αφαιρέστε τα λαχανικά σας και βάλετε την σάλτσα σε δυνατή φωτιά για να χυλώσει.

Σχολιάστε