ΧΟΙΡΙΝΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό χοιρινό κομμένο σε κομμάτια

1/2 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

Χυμός από3 λεμόνια

5 πατάτες κομμένες μέτρια κομμάτια

1 σκελίδα σκόρδο(προαιρετικό)

Αλάτι

Πιπέρι

Ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το σκόρδο, αν βάλουμε, να σοταριστεί ρίχνουμε το κρέας να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε καλά. Σβήνουμε με χυμό λεμονιού βάζουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και αφήνουμε για 1-2 λεπτά να πάρουν μια βράση.Προσθέτουμε μια κούπα ζεστό νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 50-60 λεπτά περίπου να μαλακώσει το κρέας και να χυλώσει η σάλτσα.

Σχολιάστε