ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙ

Πλένουμε καλά το καλαμάρι ,θέλει 2 με 3 αλλαγές νερό, το χωρίζουμε από τα πλοκάμια του καλαμαριού από το υπόλοιπο σώμα. Αφαιρούμε το στόμα, τα μάτια, τη θήκη μελανιού και το λεπτό χόνδρο (το εσωτερικό κόκαλο του που είναι σαν πλαστικό) πολλές φορές έχει παραπάνω από ένα κόκκαλο. Αν τραβήξουμε τα πλοκάμια αφαιρούνται μαζί τους και τα εντόσθια, που τα πετάμε. Το ξαναπλένουμε μαζί με τα πλοκάμια πολύ καλά κάτω από τρεχούμενο νερό. Στη συνέχεια κόβουμε το σώμα του καλαμαριού σε ροδέλες ή το χρησιμοποιούμε ολόκληρο ανάλογα πώς θα το μαγειρέψουμε

Σχολιάστε