Αγαπημένη πίτα χωρίς αυγά και τυριά ιδανική για την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας.
ΥΛΙΚΑ
- ΦΥΛΛΟ ΓΙΑ ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ(ΠΙΤΕΣ)
- 2-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο(προαιρετικό)
- 2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
- 5 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 κιλό σπανάκι
- Άνηθο
- Αλάτι
- Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε πλένουμε και σουρώνουμε το σπανάκι μας.,αν έχουμε στην κατάψυξη το αποψύχουμε πρώτα.
- Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κρεμμύδια, τον άνηθο. Τρίβουμε στο multi το κρεμμύδι ξερό, κόβουμε σε ροδέλες το κρεμμύδι το φρέσκο και τον άνηθο.
- Σε κατσαρόλα ζεματάμε το σπανάκι μας.
- Ετοιμάζουμε το φύλλο μας.
- Σε κατσαρόλα βάζω λάδι και σοτάρω τα κρεμμύδια ξερά και φρέσκα. Ρίχνουμε και το σπανάκι μας, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι ανακατεύουμε και αποσύρουμε από την φωτιά.
- Σε ταψί λαδώνω ελάχιστα απλώνω το 1 φύλλο βάζω την γέμιση και από πάνω απλώνω το 2 φύλλο. Σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C για 1 ώρα.
- Όταν είναι έτοιμη την αφήνω να κρυώσει λίγο και την βάζουμε πάνω σε σχάρα.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Από την κατηγορία ΖΥΜΕΣ-ΨΩΜΙΑ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο φύλλο προτιμάτε.Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φύλλο κρούστας σε αυτήν την περίπτωση Στρώστε σε ταψάκι τα μισά φύλλα λαδώνοντας τα ένα – ένα. Απλώστε επάνω σ’ αυτά το μείγμα και στρώστε από επάνω τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντας τα και πάλι ένα – ένα.